Nagy volt a csabai igény, hamar elfogyott a háromezer maszk

Néhány órán belül teljesen vagy jelentős részben elfogyott az a háromezer arcmaszk, amit csütörtökön osztottak ingyenesen Békéscsabán az önkormányzat jóvoltából. A mosható, fertőtleníthető, tehát újra és újra felhasználható védőfelszerelések iránt hatalmas volt az érdeklődés, voltak időszakok, amikor az emberek sorban álltak.

L. B.

A helyiek fejenként két arcmaszkot vihettek haza térítésmentesen öt helyszínről: a Lencsési-lakótelepen a Fövenyes utcai idősek klubja elől, Gerlán és Mezőmegyeren szintén az idősek klubja elől, Jaminában az egészségház elől, valamint a belvárosban a Bartók Béla út 12. szám alatti épület elől.

Néhány óra alatt elkapkodták a maszkok nagy részét /Fotók: Imre György/

A védőfelszereléseket a szociálpolitikai osztály koordinálásával a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény védőnőinek közreműködésével adták át.

Szarvas Péter polgármester egy keddi sajtótájékoztatón elmondta: a koronavírus-járvány miatt szeretnék ezzel segíteni azokat, akik eddig nem tudtak saját maguknak és családtagjaiknak olyan arcmaszkot beszerezni, amivel csökkenthető a veszély. Azt ígérte, hogy ha hamar elfogynak a védőfelszerelések, akkor az önkormányzat kész a jövő héten ismét egy nagyobb mennyiséget beszerezni és kiosztani.

Kapcsolódó cikkeink:

Koronavírus Békés megyében

A dosszié további cikkei

Koronavírus Békés megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik