Nagy volt a csabai igény, hamar elfogyott a háromezer maszk

Néhány órán belül teljesen vagy jelentős részben elfogyott az a háromezer arcmaszk, amit csütörtökön osztottak ingyenesen Békéscsabán az önkormányzat jóvoltából. A mosható, fertőtleníthető, tehát újra és újra felhasználható védőfelszerelések iránt hatalmas volt az érdeklődés, voltak időszakok, amikor az emberek sorban álltak.

L. B.

20200430 Békéscsaba Több ezer maszk kiosztására került sor az önkormányzat jóvoltából Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A helyiek fejenként két arcmaszkot vihettek haza térítésmentesen öt helyszínről: a Lencsési-lakótelepen a Fövenyes utcai idősek klubja elől, Gerlán és Mezőmegyeren szintén az idősek klubja elől, Jaminában az egészségház elől, valamint a belvárosban a Bartók Béla út 12. szám alatti épület elől.

Néhány óra alatt elkapkodták a maszkok nagy részét /Fotók: Imre György/

A védőfelszereléseket a szociálpolitikai osztály koordinálásával a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény védőnőinek közreműködésével adták át.

Szarvas Péter polgármester egy keddi sajtótájékoztatón elmondta: a koronavírus-járvány miatt szeretnék ezzel segíteni azokat, akik eddig nem tudtak saját maguknak és családtagjaiknak olyan arcmaszkot beszerezni, amivel csökkenthető a veszély. Azt ígérte, hogy ha hamar elfogynak a védőfelszerelések, akkor az önkormányzat kész a jövő héten ismét egy nagyobb mennyiséget beszerezni és kiosztani.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában