Kormányrendelet

2020.04.14. 17:20

Megértően fogadták a dohányosok, hogy korábban zárnak a trafikok

Múlt héten született kormányrendelet arról, hogy a dohányboltok nyitva tartása módosul: az április 10-től hatályos rendelet értelmében be kell zárniuk délután három órakor. A trafikosok szerint a vásárlók többsége gyorsan átállt az új nyitvatartási rendre.

Az indoklás szerint erre a változtatásra azért volt szükség, mert úgy tapasztalták, hogy a dohányboltok környékén többen is összegyűltek, úgymond gyűjtőhelyekké váltak – olvasható az operatív törzs aznapi sajtótájékoztatójának összefoglalójában a koronavirus.gov.hu internetes oldalon.

A kormányrendelet szerint 15 óra után nem lehetnek nyitva a dohányboltok

A trafikok nyitvatartása élénken foglalkoztatja a közvéleményt, a gyulai és békéscsabai Facebook-csoportokban is többször felmerült kérdésként a hosszú hétvége alatt, hogy hol és mikor lehet dohányterméket vásárolni.

Az egyik üzlet működtetője hírportálunknak elmondta, a vásárlók többsége gyorsan átállt az új nyitvatartási rendre, és megértette, hogy azt miért rendelték el.

– Dobozon is megértően fogadták mindezt a helyiek, az ottani tapasztalatok szerint legtöbben autóval vagy kerékpárral érkeznek, a vásárlás után pedig továbbhajtanak. Néhány fős csoportosulás inkább a vendéglátóipari helyeken vagy azok környékén volt jellemzőbb, de azok bezárásával ez értelemszerűen megszűnt.

Az egyik békéscsabai dohányboltban dolgozó alkalmazott elmondása szerint a vevők javarészt fegyelmezettek voltak, általában tartották a javasolt távolságot, de többször előfordult, hogy az üzlet körül maradtak a vásárlók. Vélekedése szerint főként azok szívtak el ott egy-egy szál cigit, akik az autójukban nem dohányoznak, de ismer olyan fuvarozót, aki rendszeresen a bolt előtt tart pihenőt, és ezen a szokásán a járványhelyzet miatt sem változtatott. Szavai szerint eddig senki sem háborgott, elfogadta a változtatást, és úgy véli forgalomkieséstől sem kell tartani, maximum annak átrendeződésétől, ennek tapasztalatairól azonban még nem tudott beszámolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában