Orosháza

2020.04.03. 18:33

Kátyúznak, majd később a virágosítás következik

Orosházán a városüzemeltetési zrt. dolgozói végzik a cserjeágyások kapálását, gondozását, a virágágyások előkészítését az egynyári virágok beültetéséhez. Emellett a városban folyamatosan zajlik a kátyúk megszüntetése is.

Cs. I.

Az idei évben a muskátli mellett begóniatornyokat is kihelyeznek a város frekventált közterületeire. Ám ez még korai lenne, szögezte le Benkő Ferenc vezérigazgató. A változékony időjárás miatt a kiültetéssel várnak. Elmondta, a fagyosszentek után, május első heteiben kezdik meg Orosháza virágosítását.

Munka így is akad bőven: sok helyen a túlméretes, koros fák visszaifjítását végzik. Az esetleges újabb viharkárok megelőzése is a cél az Ifjúság utcai óvoda környékén, a Bajnok utcai platánsoron.

– A Mező utcán, a földes út kátyúit megszüntettük zúzalékos feltöltéssel. Sok új kátyú keletkezett a belterületi aszfaltburkolatú, általunk kezelt úthálózaton. Azokon a helyeken a kátyúkat ideiglenesen melegaszfalt bedolgozásával számoljuk fel – tette hozzá Benkő Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában