Házhoz megy az olvasmány Pusztaföldváron

Online könyvajánlókkal buzdítja olvasásra a lakókat a pusztaföldvári könyvtár. Aki nem tud elmenni az olvasmányokért, annak házhoz viszik a kiválasztott köteteket.

Cs. I.

Pusztaföldvár, 2020. április 8. Gyarmatiné Laduver Márta, a pusztaföldvári Bartók Béla Művelődési Ház vezetője könyvtári könyveket készít elő kiszállításra a koronavírus-járvány idején a település művelődési házában 2020. április 8-án. Az intézmény munkatársai az idősebb olvasók kérésére házhoz viszik a könyveket. A kiszállítással egy időben a kiolvasott köteteket elhozzák, fertőtlenítik, majd egy hét karantén után lehet azokat újra kiszállítani. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

A megváltozott helyzet megváltozott szolgáltatást hívott életre. A lejárt határidejű könyveket is, a leírt biztonsági előírások szerint, várják vissza, a községi könyvtárba. Gyarmatiné Laduver Márta, a könyvtár vezetője elmondta, ajtón belül nem állt meg az élet. Aki akar, kölcsönözhet, igaz, kicsit másként.

– Az ajtónk ugyan zárva, de nyitottak vagyunk minden megoldásra. A vírus miatt rendezvények, utazások maradnak el, ám egy jó könyv olvasásával olyan tájakra, helyekre juthat el a pusztaföldvári ember is, ahova most a valóságban nem lehet. Szeretnénk megkönnyíteni a könyvválasztást, internetes oldalunkon ajánlásokat teszünk közzé. Aki személyesen hoz vissza könyvet, attól az ajtón, ablakon keresztül átvesszük, a kötet napokra karanténba kerül. Akinek kell a segítség, hozzá elvisszük a kért olvasmányt.

Megtudtuk, sok idős olvasójuk van, rendszeresen kétszázan igénylik (minden korosztályból) ezt a szórakozási, időtöltési formát Földváron. Most is van igény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában