biztonságos közlekedés

2020.04.22. 19:20

Folytatódik a járdaépítési program Köröstarcsán

Folytatódik a járdaépítési, illetve -felújítási program Köröstarcsán – tájékoztatta hírportálunkat Lipcsei Zoltán polgármester. A településvezető kifejtette, a fejlesztéseket a közmunkások és az önkormányzat úgynevezett házi brigádja végzi, a beszerzett alapanyagok felhasználásával.

P. G.

– Természetesen nagyon nehéz rangsorolni, hiszen nagyon sok helyen szükség van a beruházásokra. Elsősorban arra törekedtünk, hogy első körben a forgalmasabb, sokak által látogatott helyeken tegyük minél jobbá a közlekedést. Kiemelt szempont számunkra az idősek, mozgásukban korlátozottak, a fiatalok és persze a község valamennyi lakójának biztonsága – hangsúlyozta a polgármester. Ezért is zajlanak járdaépítési munkálatok a családsegítő, illetve alapszolgáltatási központnál, ahol fedett kerékpártároló is segíti majd a biciklivel érkezőket. A ligeti pavilonnál ugyancsak lesz járdaépítés.

– Az odáig vezető út állapota nagy jóindulattal sem nevezhető megfelelőnek, akik nehezebben közlekednek, nehezen tudják megközelíteni a helyszínt – ecsetelte a polgármester.

Lipcsei Zoltán tájékozódott a munka állásáról /Fotó: Lehoczky Péter/

– Az új járda térkőből készül, hiszen az illik a környezethez, a ligeti hangulathoz, a miliőhöz. Ugyancsak megvalósul majd az idősek napközis otthona és az iskola közötti járdaszakasz rekonstrukciója.

– Ezt a feladatot olyan 15 esztendeje tolja az önkormányzat maga előtt. Javítgatások voltak, de mostanra ez a rész nagyon tönkrement – húzta alá érdeklődésünkre Lipcsei Zoltán. Megtudtuk egyebek mellett azt is, hogy a területen kerékpárutat és parkolókat egyaránt építenek majd, és a fejlesztést a járda felújítása teheti teljessé a köröstarcsaiak számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában