rezsiköltség

2020.04.13. 09:30

Folyamatosan korszerűsítik a szarvasi bérlakásokat

 – Folyamatosan újítjuk és korszerűsítjük az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásokat Szarvason, hogy azok élhetőbbek legyenek, illetve alacsonyabb rezsiköltséggel bírjanak – mondta el hírportálunk megkeresésére Babák Mihály polgármester. Kifejtette, nagyjából negyedévente folyik be akkora összeg, amiből egy-egy újabb munkálatot el tudnak végezni.

V. E.

A településen összesen 261 ilyen ingatlan található, melyek ügyeinek kezelését a KOMÉP Nonprofit Kft. végzi. Jelenleg 231 család él, illetve 9 civil szervezet működik a bérlakásokban. Ezek jellemzően társas-, valamint tömbházi épületben vannak, ezen kívül kertes házak, szükséglakások és tanyaépületek is szolgálják a bérlők lakhatását.

A polgármester kifejtette, ahogy a márciusi testületi ülésükön is elhangzott, elsősorban szociális bérlakásokról van szó, melyek lakói közül néhányan tartozásokat halmoztak fel. Ezen összegek behajtására pedig szükség van ahhoz, hogy a felújítás folytatólagos maradhasson, hiszen a munkálatokat a bevételekből végzik el. Az ingatlanokban szükség van többek közt nyílászárócserékre, kazánok korszerűsítésére, hőszigetelésre, illetve néhány helyen gáz-, villany- és vízmérő berendezések bővítésére.

Visszatérve a hőszigetelésre elmondta, különösen azon épületeknél van rá szükség, amik egykor B 30-as falazótéglából épültek, ezekben különösen magas a fűtésköltség, ráadásul az áthidalók miatt hőhíd is kialakul esetükben, ami penészedést okoz. Utóbbira ugyan megoldás lehetne a szellőztetés, amit nem mindenki tud folyamatosan és tudatosan megoldani. A lakások ráadásul kicsik és erkély híján legtöbben bent teregetnek, ami még inkább halmozza a problémát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában