Búcsú

2020.04.06. 15:21

Elhunyt Nemesi-Kálmán László újságíró

Életének hatvanhetedik évében hétfőn elhunyt Nemesi–Kálmán László újságíró, aki a Békés Megyei Népújságnál kezdte pályafutását. Egykori kollégánk 1953. április 12-én született, és hat nappal hatvanhetedik születésnapja előtt hagyott itt bennünket.

beol.hu

Iskolai tanulmányai során végig jó tanuló volt, különösen a kémia, és a fizika érdekelte, de az újságírás is vonzotta. Középiskolásként több nyáron át diákújságíróként gyakorlaton vett részt a Békés Megyei Népújságnál. A békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumban érettségizett 1971-ben, majd a Zsámbéki Főiskolára került, ahol két év után befejezte a tanulmányait. A világ dolgai mindig foglalkoztatták, így került a Békés Megyei Népújsághoz. A MÚOSZ iskolát 1975-76-ban végezte el.

Egykori kollégánk hatvanhetedik életévébe már nem léphetett át /Fotó: Archív/

A Népújságnál több mint egy évtizeden át dolgozott. A munka mellett 1988-ban fejezte be tanulmányait a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, ahol pedagógia–népművelés szakon szerzett diplomát.

A megyei lapnál a kulturális rovat munkatársaként tevékenykedett, számos érdekes riportja jelent meg a falusi könyvtárakról, művelődési házakról, az ott dolgozókról. Színvonalas portrékat írt a megye képzőművészeiről. Jó tollú, széles látókörű, problémameglátó újságíró volt, aki szerette kimondani az igazságot.

A Békés Megyei Népújságtól a Napi Délkelet című laphoz került a rendszerváltáskor, majd a Gyulai Hírlap munkatársaként dolgozott több mint egy évtizeden át nyugdíjba vonulásáig.

Nemesi-Kálmán László temetéséről a család később intézkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában