TAPPE Kft.

2020.04.08. 18:40

A szolgáltató csütörtökön elszállítja az Orosházán felgyűlt szemetet

Orosházán megteltek a nagy szemétszállító konténerek, egyre több fotó került ki a hét elején tapasztalt, csordultig megtöltött hulladékgyűjtő edényzetekről. A városlakók közösségi csoportjába érkeztek felvételek a Szőlő városrészből, Rákócziteleptől, a belvárosi lakótelepek gyűjtőszigetein tapasztalt szemetes környezetről. A szolgáltató a városvezetésnek azt ígérte, csütörtökön elviszik a hulladékot.

Orosházán április elseje óta nem a Városüzemeltetési Zrt. szállítja el a hulladékot. Az otthonmaradók megnövekedett hulladéktermelésével vajon számolt a szolgáltató? – kérdeztük Dávid Zoltán polgármestert.

Városszerte megteltek a konténerek /A szerző felvételei/

– A hulladékudvarok működésének szünetelése nem a szolgáltatóváltás következménye, a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt ez minden településen így van, nem csak Orosházán. Ugyanez a helyzet a lomtalanítással, ez a vírus számlájára írható.

– Ugyanakkor fontos változás, hogy Orosházán április elsejétől a TAPPE Kft. végzi a hulladékszállítást. A tapasztalt problémákat a lakosság, a körzeti képviselők, valamint Benkő Ferenc, a Vürt vezérigazgatója is jelezte. Bojtor István alpolgármester felvette a kapcsolatot a szolgáltató képviselőjével, aminek következtében a szolgáltató a holnapi nap folyamán megteszi a szükséges lépéseket, tehát elviszi a megnövekedett szemét mennyiséget, ami a több otthon tartózkodás miatt is van. Mi felajánlottuk, hogy amennyiben szükséges, minden segítséget megadunk a helyzet hosszútávú megoldása érdekében – kaptuk megkeresésünkre a választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában