A hatvanöt év felettiek 9 és 10 közt piacozhatnak Gyulán

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere Facebook-oldalán jelentette be: a 65 évnél idősebbek csak 9 és 10 óra között látogathatják a piacot.

P. G.

Fotó: V2

A szombaton hatályba lépő helyi polgármesteri rendelet szerint vasárnaptól csak 9 és 10 óra között látogathatják a gyulai piacot a 65 évnél idősebb polgárok, sem előtte, sem utána nem – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő polgármester. A városvezető elmondta, hogy ennek megfelelően a 65 évnél fiatalabbak 9 óra előtt vagy 10 óra után kereshetik fel az agórát.

A polgármestereknek az a kormányrendelet ad a szabályozásra felhatalmazást, amely emellett biztosítja például, hogy helyben szigorítsanak a központi kijárási korlátozásokon a húsvéti időszakban. Ez utóbbival kapcsolatban dr. Görgényi Ernő elmondta, egyeztetett a képviselő-testület tagjaival és senki nem támogatta, illetve javasolta, hogy a kormányrendelethez képest szigorításokat alkalmazzanak a városban.

– A központi előírásokat eddig jellemzően betartották a gyulaiak, másrészt maguk a szabályok is megfelelők a járvány lassításához, ha azoknak mindenki eleget tesz – tette hozzá a polgármester. Dr. Görgényi Ernő beszámolt arról is, hogy konzultált a városi rendőrkapitánnyal, hogy határozottan lépjenek fel a kijárási korlátozások betartása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában