Változik a csabai buszközlekedés

Megváltozik a helyi buszmenetrend a városban, március 25-én szerdán 0 órától – jelentette be a megyeszékhely polgármestere, szombaton délután, a főtéren. Szarvas Péter elmondta, lényegében a vasárnapi menetrend lesz minden nap érvényes, azaz óránként indulnak járatok a város minden részébe, azzal az eltéréssel, hogy este hét óra után a járatok már nem indulnak el egyik vonalon sem.

B. O.

A városvezető kifejtette, a változással, a járatok számának szűkítésével is szeretnék a koronavírus-járvány hatásait, a fertőzésveszélyt lecsökkenteni a városban. – Az autóbuszos utazás egy fokozottan veszélyes cselekvés, szeretnénk ezzel is a fiatalokat, a középkorúakat, a szépkorúakat arra ösztökélni, hogy kerüljék a közösségi közlekedést, amit csak akkor vegyenek igénybe, amikor elengedhetetlenül fontos. Ilyen esetek a munkába járás és hazatérés, a gyógyszertárba járás vagy az élelmiszerek beszerzése – részletezte.

Szarvas Péter úgy fogalmazott, tudják jól, hogy ez egy komoly korlátozás, de már az elmúlt hetekben is az volt a tapasztalat, hogy nagyon kevesen veszik igénybe a buszközlekedést a városban.

– Tájékozódtam gépkocsivezető régi munkatársaimtól, tájékozódtam vezetőktől, és alapvetően nulla és hat utas közt használják a buszjáratokat Békéscsabán. A legmagasabb utasszám talán húsz a békéscsabai buszokon, éppen ezért úgy gondolom, hogy a járatok szűkítése, lényegesen nem érinti a békéscsabai személyi mozgást – tette hozzá.

A városvezető kiemelte, folyamatosan figyelik a lakosok reakcióit, észrevételeit, egyeztetnek a munkáltatókkal, foglalkoznak az olyan jelzésekkel, amelyek a most bevezetett új menetrend kiigazítását indokolnák. Megjegyezte, a menetrend módosítása elképzelhető, keresztülvihető.

Mint elhangzott, a változásról, azaz az új menetrendről a Volánbusz Zrt. ad ki pontos információkat.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában