Tisztújító közgyűlés

2020.03.08. 13:18

Lukoviczky Györgyöt választották az ipartestület elnökének Békéscsabán

Tisztújító közgyűlését tartotta szombaton délután a Békéscsabai Ipartestület székházában.

Ny. L.

A képen az első sorban (balról jobbra): Szemenkár Magdolna, Lakos Jánosné, Márkus Beáta, Feigl Miklósné. A hátsó sorban: Rajki István, Diószegi Gyula és Kunstár János

Elnöknek ismét Lukoviczky Györgyöt választották meg, az alelnökök: Gécs Norbert és Győri Árpád. Az elnökségi tagok: Uhrin Attila, Zelenyánszki Tibor, Gábriel Pál, Lestyán Mihály, Rajki István és Alföldi Károly.

Lukoviczky György a voksolás után megköszönte a tagság bizalmát. Hangsúlyozta, elnökként immáron a harmadik ciklusát kezdi meg ipartestületben. Céljai közé tartozik a tagság egyben tartása, a taglétszám növelése. Továbbra is fellépnek az iparosok érdekképviseleteként, és a tagjaik igényeit, javaslatait továbbítják az illetékes fórumokhoz.

A képen az első sorban (balról jobbra): Szemenkár Magdolna, Lakos Jánosné, Márkus Beáta, Feigl Miklósné. A hátsó sorban: Rajki István, Diószegi Gyula és Kunstár János

A taggyűlésen kitüntetéseket is átadtak. Az IPOSZ-díjat, a Magyar Kézművességért-díj arany fokozatát kapta meg Feigl Miklósné aranykoszorús könyvkötőmester, Diószegi Gyula aranykoszorús ács-állványozó mester és Rajki István aranykoszorús cukrászmester.

Negyvenéves kisipari-vállalkozói munkájának elismeréséül aranygyűrűt vehetett át Lakos Jánosné aranykoszorús női szabómester és Kunstár János aranykoszorús lakatos-hegesztő mester. Aranykoszorús mester kitüntetésben részesült Priskinné Fekete Adrien kozmetikus, Széplaki Pál elektromoskisgép-szerelő és Varga Pál kovács, ezüstkoszorús mesteriben Márkus Beáta cukrász.

Oklevelet vett át ötvenéves ipartestületi tagságáért Szemenkár Magdolna könyvkötő, harmincéves tagságáért Kiss Árpád ács-állványozó, a húszévesért Kiss Ernő szobafestő, mázoló, tapétázó mester, a tízévesért Márkus Beáta és Tuska Tibor László fényképész, az ötévesért László István asztalos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában