Lecsökkent a Csaba Center forgalma és látogatottsága

A Csaba Centerben is betartották a szombaton 0 órától életbe lépett kormányrendelet előírásait.

Ny. L.

Hrabovszki György

Hrabovszki György igazgató elmondta, a 65 év felettiek 9-12 óra között látogathatták szombaton a bevásárlóközpontban lévő élelmiszerüzletet, drogériát és gyógyszertárat. Megkérték őket, hogy ezen időpont előtt és után a Center közösségi tereit se használják. A 65 évnél fiatalabbak az élelmiszerüzletbe, a drogériába és a gyógyszertárba a 9-12 óra közötti időszak kivételével mehettek be. Mint megtudtuk, a banki, telekommunikációs, postai és egyéb szolgáltatást végzők esetében közvetlenül náluk lehet érdeklődni a nyitvatartásról.

Hrabovszki György /Archív felvétel/

– Négy vendéglátóegység biztosít elvitelre ételeket, van, amelyik kiszállítást is vállal – hangsúlyozta Hrabovszki György. – Helyben fogyasztás természetesen nincs, az ételudvar nem működik. A Csaba Center területén mindennemű étel és ital fogyasztása tilos. Kötelező nyitvatartást egyik üzletnek, bérlőnek sem írtunk elő, semmilyen szankciót nem alkalmazunk velük szemben, ha zárva tartanak, kötbért sem számolunk fel. A kormányrendelet előírásait ugyanakkor mindenkinek be kell tartania.

Az élelmiszerüzlet és a drogéria a nyitvatartását rövidítette, sok üzlet pedig ki sem nyitott. Hrabovszki György hangsúlyozta, a bevásárlóközpontnak eddig megvolt az az előnye, hogy aki ide betért, több üzletet is felkeresett, vásárolt ezekben. Most viszont nemigen ,,adnak” a boltok egymásnak vevőt, mert vagy ki sem nyitottak, vagy korábban zárnak, illetve a forgalom, a látogatottság nagyon lecsökkent. A Center igazgatója kitért arra, a kormányrendelet értelmében még nyitva tartó üzletek listáját Facebook-oldalukon folyamatosan aktualizálják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában