galériával és videóval

2020.03.02. 17:25

Két filmhez is forgattak akciójeleneteket Tarhoson

Két amerikai-magyar koprodukcióban készülő thriller tesztfelvételeit forgatták hétfőn a tarhosi kastélyparkban. Mindkét alkotás főszereplője Robert Bronzi lesz, akiről egy dokumentumfilmet is készítenek.

Papp Gábor

Fotó: Imre Gyorgy

Több mint félszázan nyüzsögtek hétfő délelőtt a kastélyparkban, a már említett Robert Bronzi mellett láthattuk Reviczky Gábor színművészt is, akinek szintén kulcsszerepe lesz az egyik filmben. Ugyancsak nagyon nagy névnek számít a szakmában Piroch Gábor kaszkadőr, kaszkadőrszakértő, aki 1969 óta több mint 350 televíziós és filmes produkcióban szerepelt. 2007-ben a kaszkadőrök legnagyobb elismerésének számító Taurus World Stunt Awardsra jelölték a Szabadság, szerelem című filmért. Számos hollywoodi kasszasikerben szerepelt. A teljesség igénye nélkül olyan alkotások kapcsolódnak a nevéhez, mint a Transformers 3., Thor, a Mr. és Mrs. Smith, a Világok harca, az Alamo – A 13 napos ostrom, a Terminátor 3, A Skorpiókirály, A múmia, a Titanic, a Hudson Hawk és a Total Recall. Hétfőn is a szakember irányította az akciójeleneteket.

Robert Bronzi kőkemény küzdelmet vívott az emberrablókkal /Fotó: Imre György/

Varga Ádám, a Romis Media Group ügyvezetője és stúdióvezetője elmondta, két thriller tesztfelvételeit rögzítették a hét első napján Tarhoson. Mint megtudtuk, az első sztoriban öt erdőmérnök reked fent Erdély hegyeiben, akiket emberevő farkasok támadnak meg. Egyedül a Robert Bronzi által megformált karakter éli túl a megpróbáltatást, és küzd meg a vadállatokkal. A jelenetek kisebb részét a Bihari-hegyekben, nagyobb hányadát pedig Tarhoson forgatják majd.

A másik filmben egy volt titkos ügynök lányát elrabolják, a dühös apa pedig a bűnözők nyomába ered. Ahogy említettük, ebben a thrillerben is Robert Bronzi játssza a főhőst, viszont lesz egy nagyon fontos segítsége is, egy tolószékes ezredes személyében, akit Reviczky Gábor fog alakítani.

A munkába bekapcsolódott Jeff Miller amerikai producer, Bronzi menedzsere is, akinek összesen már huszonhat film fűződik a nevéhez.

Varga Ádám szólt arról is, hogy Kovács Róbert, azaz Robert Bronzi nagyszerű egyéniség, kiváló ember, aki folyamatosan készül az alakításaira és rengeteget tanul.

– Tarhos ideális helyszín a forgatásra – szólt a helyszínválasztásukról Varga Ádám. – Egyrészt gyönyörű a környezet, másrészt még nem igazán vettek fel itt jeleneteket filmekhez. Nem utolsósorban pedig Békés megyei kötődésűként fontos, hogy térségünkért minél többet tegyek.

A farkasokat „alakító” wolfdogokat Szabó György tréner hozta magával a Gödöllői Kutyasport Központból Tarhosra.

– Filmes állatokról van szó, rendszeresen képezzük őket azért, hogy amit kérnek tőlünk, azt a lehető legjobban hajtsák végre – fogalmazott. A szakember elárulta, hogy a wolfdogoknál sok minden másként működik, mint a kutyáknál, hiszen ösztöneik erősebbek. Ezzel szemben viszont nagyon képzettek. A konkrét film kapcsán kiemelte, a négylábúak képesek úgy csinálni, mintha életszerűen támadnának, miközben játékként, színészetként élik meg ezeket a pillanatokat.

A farkasokat „alakító” wolfdogok képesek úgy csinálni, mintha életszerűen támadnának /Beküldött fotó/

Érdekesség, hogy Szabó György a gyulai alkotásként készült Toldi című produkcióban is közreműködött kutyákkal.

Robert Bronzi a forgatások szünetében elmondta, amint megkapja egy-egy alkotás szövegkönyvét, mindig igyekszik a lehető legjobban ráhangolódni a karakterre, beleélni magát a szerepbe. Elárulta, hogy éppen a múlt héten fejezték be A kertész című film felvételeit Angliában. A történetben egy kúriában dolgozik, és munkaadó családját védi meg a betolakodóktól.

Kovács Róbert egyébként nemcsak a szövegkönyvet forgatja folyamatosan, hanem amikor itthon van háromszor egy héten kondizik, emellett thai boxozik, judozik, illetve dzsiu dzsicura is elkezdett járni, hogy az önvédelmi rúgásokat, a kés és fegyver elleni harcot is minél jobban elsajátítsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában