Galériával

2020.03.23. 13:04

Havazással indult a hét Békés megyében

Több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat havazás és erős széllökések miatt hétfőn. Van, ahol már esik is hó. Gyomaendrődön például a reggeli órákban még sütött a nap, aztán folyamatosan érkeztek a sötétebb felhők, melyekből a délelőtt folyamán hó hullott alá a településen.

B. A.

Az időjárási előrejelzések alapján északkelet-délnyugat irányban kiterjedtebb csapadékzóna vonul, amelyből ma napközben főként az Alföldön, a Dunántúl keleti felén, majd estétől és kedd napközben már inkább csak a déli megyékben kell számítani tapadó havazásra, napközben havas esőre.

Gyomaendrődön hétfőn a délelőtti órákban esett a hó /A szerző felvétele/

A lehulló hó jellemzően elolvad, legfeljebb a magasabban fekvő területeken maradhat meg két centiméter vastagságú hólepel. A déli megyékben viszont főként éjszaka síkvidéken is számítani kell 1-2 cm megmaradó hóra. Ennél több csak a Mecsekben gyűlhet össze, ott akár hófúvás is kialakulhat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában