Gyula

2020.03.12. 10:43

Fiatalok segítettek egy hölgynek, aki rosszul lett

Tíz év körüli gyerekek vizsgáztak emberségből jelesre kedd délután Gyulán, a törökzugi dombnál.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Miközben a srácok játszottak, rohangáltak a területen, egy hölgy hirtelen rosszul lett. A fiatalok nem akármilyen lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot, hiszen azonnal riasztották a mentőket. Minderről Daróczi Edina számolt be a Gyulai csevegő Facebook-oldalon. A szemtanúk úgy tudják, hogy vélhetően epilepsziás roham léphetett fel és váltott ki rosszullétet a hölgynél. Széles Zsombor volt az egyik diák, aki telefonált a mentőknek.

– A barátaimmal játszottunk a játszótéren, amikor észrevettük, hogy egy hölgy elesett a füvön – idézte fel a fiatalember. – Láthatólag rosszul lett, nem nagyon értek hozzá, de valóban akár epilepsziás roham is felléphetett nála, néhány jel legalábbis erre utalt. A barátaimmal azonnal hívtuk a mentőket, akik nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, ellátták, majd kórházba szállították. Úgy gondolom, nagy tisztelet illeti őket a munkájukért. Mi pedig természetesnek tartottuk, hogy segítünk.

Schneider László, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Régió Gyulai Mentőállomás állomásvezető mentőtisztje megerősítette hírportálunknak, hogy a városrészen kedd délután elláttak egy hölgyet, aki rosszul lett.

– Az illetőt az ellátást követően kielégítő állapotban szállítottuk kórházba – tette hozzá kérdésünkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában