Dr. Orosz Tivadar: rég nem látott kihívás előtt állunk

Dolgozik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásainak felmérésén.

B. O.

A koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásainak felmérésében, és az erre alapozott döntések meghozatalához a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a teljes kamarai hálózat folyamatosan informálja a döntéshozókat – tájékoztatta hírportálunkat a megyei kamara. Hozzátették, az elmúlt két hétben több fórumot is elindítottak, amelyeken keresztül azonosították – és folyamatosan azonosítják – a vállalkozások jelzéseit, nehézségeit és megoldási javaslataikat. Ezeket naponta összegzik, és megtesznek mindent annak érdekében, hogy a feltárt problémákra konkrét megoldási javaslatokat fogalmazhassanak meg a döntéshozók felé.

– A koronavírus megjelenése, terjedése olyan rég nem látott kihívás elé állítja a világgazdaságot, így hazánk gazdaságát is, amely azonnali gazdasági beavatkozást igényel. A vírus hatása ma már érzékelhető mikro-, és nemzetgazdasági szinten egyaránt, azonban a hatások végső kimenetele még senki számára nem ismert. Ugyanakkor látni kell, a helyzet eltérően érinti az egyes ágazatokat, amely egyértelműen meghatározza az állami beavatkozások prioritási sorrendjét. Ahhoz azonban, hogy minden területet kellően elemezhessünk információra és időre van szükségünk – részletezte dr. Orosz Tivadar, az iparkamara Békés megyei elnöke. Hozzátette, a vállalkozók és cégvezetők az elmúlt két hétben aktívan együttműködtek a kamarával, országosan több mint 12 ezer cég töltötte ki a kérdőívüket, és megyénkből is ezres nagyságrendben érkeztek jelzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában