Az orosházi vásárcsarnok újra üzemel, korlátozzák a vásárlói létszámot

A februári tomboló vihar komoly károkat okozott. A vásárcsarnok tetőzetét megrongálta. Be kellett zárni, a balesetveszély elhárítása után a kofák, a kereskedők egy sátorban kínálták portékáikat. Szerdán visszaköltözhettek.

Cs. I.

Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója elmondta, a károkat felszámolták, a kivitelező a külső tető és a belső átázott gipszkarton-borítás cseréjével végzett. A kártérítési eljárás ütemezetten, jó ütemben haladt, a biztosítóval rendezik a költségeket. Szerdán délre elbontották az ideiglenesen felállított 300 négyzetméteres sátort. A veszélyhelyzet miatt szigorításokat vezettek be. Egykapus beléptetés mellett egyszerre, szabad téren maximum 500 fő tartózkodhat.

– A csarnokba is beléptető ponton lehet csak bejutni. Az egyszerre bent tartózkodók létszám 100 fő. Visszavonásig a piacon csak élelmiszert lehet árusítani. Szigorúan betartatjuk. Tapasztalat szerint sok, főleg idős árus visszamondta, felfüggesztette évek óta bérelt helyét a piacon – tájékoztatott a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában