A csabai piacon érvényt szereztek az előírásoknak

A békéscsabai piac annak rendje-módja szerint kinyitott szombaton, és a szokásos nyitvatartási rendben működött.

Ny. L.

Szarvas Péter, a város polgármestere a szombati zárás után elmondta, az a szabály érvényben volt, hogy a vásárcsarnokban az ott dolgozókat nem számítva egyszerre 75-nél többen nem lehettek bent. Ez a korlátozás a kinti részre nem vonatkozott.

A kormányrendelet szombaton 0 órakor lépett életbe, így többen akadtak, akik ennek előírásairól – ami a piacot is érinti – nem rendelkeztek még információkkal. A 65 év felettiek csak 9-12 óra között lehettek bent, a fiatalabbak ezt megelőzően vagy utána. A piac munkatársai, a biztonsági őrök és polgárőrök dolgoztak azon, hogy a rendelkezéseknek érvényt szerezzenek. Ha bizonytalanok voltak az életkor megítélésben, olyan okmányt kértek, amiből kiderült, hogy 65 év alatti vagy feletti az illető.

Szarvas Péter kitért arra, nem volt könnyű a piacon dolgozóknak elfogadtatni a szabályokat azok egy részével, akik ezekről még nem értesültek. A fiatalok egy részének nem tetszett, hogy 9-től 12-ig nem mehettek be. Az eddig korán piacra járó idős vásárlókkal pedig azt kellett megértetni, hogy csak 9 és 12 óra között tartózkodhatnak a piacon.

A polgármester kiemelte, a szombat a legforgalmasabb a piacon, és a kormányrendelet alkalmazásának ez volt az első napja. Vagyis, ahogy telik az idő, beáll a rend, és a túlnyomó többség pontosan tudja és betartja majd a rendszabályokat.

Míg szombaton 14 óráig volt nyitva a piac, vasárnap 12 órakor bezár. Tehát a 65 év alattiaknak mindenképpen kora reggel, a hat órai nyitástól kell a bevásárlásaikat lebonyolítani, mert 9-12 óra között már csak a 65 év felettiek lehetnek bent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában