Könnyítést kapnak a bérlők Orosházán

A Városüzemeltetési Zrt. nem számláz bérleti díjat azoknak, akiknek be kellet zárniuk üzleteiket Orosházán.

Cs. I.

Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán arról döntött, hogy a Városüzemeltetési Zrt. kezelésében lévő, az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződésben megjelölt, önkormányzati tulajdonú, nem lakás céljára szolgáló helyiségek tekintetében, azoknak a bérlőknek, akik a veszélyhelyzet kihirdetését követően bezárni kényszerültek (kényszerülnek), 2020. április, május és júniusra nem számláznak bérleti díjat.

Erre az időszakra eső bérleti díjat júliustól decemberig, 6 havi kamatmentes egyenlő részletben kell megtéríteni. Azok a bérlők, akik a veszélyhelyzet kihirdetését követően csak korlátozottan tudnak nyitva tartani, a már említett időszakra a bérleti díj 50 százalékát kell megtéríteni. A fennmaradó bérleti díjat júliustól decemberig, 6 havi kamatmentes egyenlő részletben kell megtéríteni. Az engedélyezett közterület-használat nem valósul meg, a már előzetesen teljesített közterület-használati díj, a veszélyhelyzet megszűnését követő hónap utolsó napjáig időarányosan visszafizetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában