Galériával - videóval

2020.02.12. 16:50

Ovisok farsangoltak a Csabagyöngyében

Idén is megrendezték a Csabai farsang keretében az ovis farsangot szerda délelőtt a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében. A középső és nagycsoportos apróságok az örömzenélést követően farsangi maszkokat is készíthettek a Munkácsy Emlékház munkatársaival.

Vágvölgyi Nóra

Fotó: @Csabagyongye

Izgatottan várták tíz órakor a Penza Lakótelepi és a Hajnal Utcai Óvoda növendékei, hogy kezdetét vegye az ovis farsang. Közel ötven apróságot hoztak el óvónőik a Csabagyöngye Kulturális Központba. A program első felében Zsombok Réka (Zséka) énekeltette és táncoltatta meg a lelkes közönségét. Az énekesnő saját és mindenki által ismert gyerekdalokkal készült erre az alkalomra.

– Imádok gyerekekkel énekelni, játszani, beszélgetni, és ha mindezt összeköthetem a zenével, abból mindig egy jó móka kerekedik – mesélte mosolyogva. S egyúttal elárulta, minden alkalommal meglepődik, mennyire ügyesek és tehetségesek a mai óvodások. – Amikor kihívom őket énekelni, nemcsak nagyon bátrak, hanem a hangjuk is gyönyörű, ígéretes tehetségek.

És valóban, a gyerekek örömmel énekelték együtt Zsékával a jól ismert sorokat.

Szabóné Bogdán Andrea, a Csabagyöngye Kulturális Központ kulturális szervezője hírportálunknak elmondta, több mint öt éves hagyomány már, hogy minden év februárjában elhívják a helyi óvodásokat egy közös farsangolásra.

– De mivel a Munkácsy Emlékház még felújítás alatt áll, ezért a programunkat utazó múzeum formájában hoztuk el a kulturális központba – ismertette.

A zenés foglalkozást követően maszkokat is készíthettek a gyerekek. Így a jó élményen felül egyedi álarcok is őrzik majd ennek a vidám napnak az emlékét.

Videó: Nagy Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában