közmeghallgatás

2020.02.06. 08:51

Gádoros helyzetét, terveit is ismertették

Közmeghallgatást tartottak hétvégén Gádoroson. Dr. Szilágyi Tibor polgármester mellett a képviselő-testület tagjai is fiatalok, a gádorosiak közösségi életében jól ismertek. A polgármester úgy fogalmazott, minden társadalmi réteghez van kapcsolatuk, a feladatok elosztásában pedig a szakmaiságra törekednek. Van közöttük vállalkozó, gazda, egészségügyben is jártas személy, mindenkinek szakfeladata van, munka pedig van bőven.

Cs. I.

– Az idei költségvetésünk tervezete elkészült. Számolnunk kell a 2016 óta beragadt TOP-os pályázatokkal, az elmúlt években tapasztalt drágulás okoz majd fejtörést, de a szükséges önerőt is szeretnék megpályázni. A polgármesteri hivatal felújítása, a piacfejlesztés, egy külterületi út vár megvalósításra – sorolta a településvezető.

dr. Szilágyi Tibor, Gádoros polgármestere /A szerző felvétele/

Elmondta azt is, a Magyar Falu Program pályázatain nyert összegből az óvoda udvarát, kerítését újíthatnak fel, a temetőben urnafalat építhetnek, útkarbantartást végezhetnek, a lakossággal karöltve járdajavításokat, építéseket végezhetnek, a gyermekorvosi rendelőt, a szolgálati lakást felújíthatják. Szeretnének egy, kétcsoportos bölcsődét is kialakítani, hogy a fiatalokat helyben tarthassák.

Reménykednek, hogy lesz sikeres pályázatuk. A már lezárt (óvoda és orvosi rendelő korszerűsítése, az idősek klubjának az eszközbeszerzése) projektek mellett tizenkét futó pályázatuk van. Dr. Szilágyi Tibor elmondta, a köztereken, az intézményekben lesz wifi elérhetőség a közel 5 milliós elnyert forrásuknak köszönhetően. Az egészségügy terén szeretnének újításokat, ingyenes szolgáltatásokat (helyben vérvétel, szűrővizsgálatok) bevezetni. A külterületen élők jobb ellátásáért tanyagondnoki szolgálat bevezetését is tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában