Optimalizálás

2020.02.11. 06:55

Átszervezi a gyártást a Henkel Ladányban

Leépítés történik a körösladányi Henkel-gyárban – ilyen olvasói megkeresés érkezett szerkesztőségünkbe. Mint a cégtől megtudtuk: optimalizálják a gyártást az üzemben, ami elsősorban kölcsönzött munkavállalókat érint. Ezeket a dolgozókat nem pótolják a jövőben.

Busi Ottó

A körösladányi Henkel-gyár a közeljövőben elsősorban a mosószerkapszulák gyártására koncentrál Fotó: BMH

Fotó: R ?diger Nehmzow

Hírportálunk megkeresésére a cég hangsúlyozta: körösladányi gyáruk évtizedek óta folyamatosan fejlődik, és nemzetközi kompetenciaközpontként a Henkel-gyárak között kiemelt stratégiai szerepet tölt be. Az üzemben jelenleg is egy olyan projekt megvalósítása van folyamatban, amely a legkorszerűbb termékük, a mosószerkapszula gyártásának optimalizálását és a dinamikusan növekvő piaci igények magas színvonalú kielégítését célozza meg. Ennek érdekében átcsoportosítják belső erőforrásaikat.

A körösladányi Henkel-gyár a közeljövőben elsősorban a mosószerkapszulák gyártására koncentrál

Válaszukban kifejtették: a gyárban történő kapacitás-optimalizáció 32 saját és körülbelül 150 kölcsönzött munkavállalót érint. Előbbiek túlnyomó része hasonló munkaterületen, változatlan munkakörbe, illetve hasonló területen másik munkakörbe kerül át gyáron belül, de elenyésző esetben sor kerülhet a munkaviszony megszüntetésére, ez azonban a cég szerint csak és kizárólag a megfelelő kvalifikáció hiánya miatt történhet. A nagyságrendileg 150 kölcsönzött munkavállalóval kapcsolatban úgy fogalmaztak, az elmúlt évek tapasztalatai alapján 7-8 hónap leforgása alatt önként távoznak jobb álláslehetőség, lakhelyváltozás, egyéb személyes okok miatt – ezt a létszámot a későbbiekben pedig a Henkel nem tervezi pótolni.

– A körösladányi gyár versenyképességének egyik legfontosabb tényezője gyártási portfóliójának, folyamatainak rugalmas átalakítása és fejlesztése. A gyár folyamatos átalakulásban van, innovatív termékek gyártásával foglalkozik, melyek piaci életgörbéjének megfelelően természetesen változik a termékportfólió. Jelenleg a gyár teljes mértékben, minden erőforrásával a mosószerkapszula-gyártásra koncentrál – fejtette ki hírportálunknak a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója.

Dr. Fábián Ágnes arra a kérdésre, hogy körösladányi gyártósorokat telepítenek-e át máshová, elmondta, globális stratégiai döntés alapján, a WC-tisztító golyó gyártást helyezik át egy másik Henkel-­gyárba.

Fotók: BMH

– Az említett gyártósorok nagyobbrészt a legnagyobb felvevőpiac, Oroszország közelébe kerülnek, megtakarítva így évi több mint 1100 kamion által megtett több mint hárommillió kilométernyi fuvar költségét és károsanyag-kibocsátását. Ezzel a döntéssel a körösladányi gyár hozzájárul a Henkel globális fenntarthatósági stratégiájához, és a CO2-lábnyomunk jelentős csökkentéséhez – részletezte dr. Fábián Ágnes a vállalat döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában