Mezőberény

2020.01.15. 11:18

Megtörte a csendet a Silent, a zenekar nagykoncertre készül

Tavaly alakult meg Mezőberényben a helyi és békéscsabai zenészekből álló Silent zenekar. A csapat Charlie és a Tátrai Band dalai mellett népszerű rockslágereket játszik. Első fellépésük nagy sikert aratott, és a téli próbák után tavasszal még inkább rákapcsolnak majd, több koncertet is terveznek.

Papp Gábor

Régen dédelgetett álom vált valóra azzal, hogy tavaly megalakulhatott a Silent zenekar – nyilatkozta hírportálunknak a csapat énekese, Jakusovszki Zoltán. A frontember elmondta, a legtöbb időt az előkészítő szervezés vette igénybe, hiszen körülbelül fél évbe telt, hogy megtalálják a megfelelő tagokat, akik vállalják is a közös munkát. Emellett ki kellett alakítaniuk az ideális próbatermet is.

– Szerettük volna, ha jó zenészek és nem mellesleg jó emberek alkotnák a csapatot – tette hozzá Jakusovszki Zoltán. Ennek megfelelően a Silent tagja lett Papp Zoltán (dobok), Uhrin Ferenc (gitár), Sziráczki János (gitár), Farkas Péter (basszusgitár), Mátyás László (billentyűs hangszerek) és természetesen Jakusovszki Zoltán (ének).

A csapat hamar elnyerte a közönség tetszését a Töltött Káposzta Fesztiválon /Beküldött fotó/

Jakusovszki Zoltán egyébként a mezőberényi rendőrőrs parancsnokaként dolgozik, és hivatása mellett, ha ideje engedi, zenél.

– Természetesen továbbra is a munkám az első, éppen ezért a próbák és a fellépések – ahogy a többiek esetében is – a szabadidőnkben zajlanak. Van köztünk mentős is, de mindannyian az élet különböző területeiről érkeztünk – árulta el kérdésünkre a frontember, aki hozzátette: társai évtizedek óta zenélnek, többen közülük az ország számos színpadán felléptek már.

– Azt hiszem, én vagyok a legamatőrebb – mondta némi öniróniával Jakusovszki Zoltán. Mint megtudtuk, a repertoárt közösen állították össze, amiben a nagy kedvencek, Charlie és a Tátrai Band kiemelt helyet kapott. Az énekes elárulta, hogy a két előadó különösen közel áll hozzá, és elismerően szólt társairól, akik az egyes dalok könnyűnek éppen nem nevezhető szólóit is bevállalják. Tátrai Tibor hazánk egyik legjobb gitárosának számít, a játékát nem könnyű adaptálni, sokan nem is adják elő ezeket a részeket. A Silent gitárosai viszont nekifutottak a kihívásnak, és folyamatosan gyakorolnak, hogy a lehető legjobbak legyenek az átdolgozások.

Kérdésünkre az énekes elmondta, legkedvesebb dalai közé tartozik Charlie-tól a „Skandináv éjszakák” és a „Nézz az ég felé”, valamint a Tátrai Bandtől a „New York, New York”.

Charlie és a Tátrai mellett pedig például a Republic, illetve a P. Mobil népszerű dalait is játssza az együttes. Arra törekednek, hogy kedvelt és minőségi slágereket adjanak elő. A Silent debütálása a tavalyi mezőberényi Töltött Káposzta Fesztiválon volt, ahol 45 perces műsoruk kifejezetten kedvező fogadtatásra talált. A P. Mobil Kétforintos dalának átdolgozására még az idősebb, vájt fülű rockerek is elismerősen csettintettek.

– Azóta tovább bővítettük a palettát, hamarosan tizenkilenc-húsz számosra, közel 100 percesre nő a repertoárunk, így a jövőben akár egy nagykoncertet is be tudunk majd vállalni – fogalmazott Jakusovszki Zoltán.

A közös zenélés a legfőbb cél

– Legfontosabb célunk, hogy közösen zenéljünk. Ez a legfőbb összetartó erő. Az külön öröm számunkra, hogy ezt megmutathatjuk másoknak is – hangsúlyozta Jakusovszki Zoltán. A zenekar Facebook-oldalán, illetve személyes profiljaikon is számos elismerő szó és kérdés érkezik a csapathoz, például a várható koncertekkel kapcsolatban.

– A programunk jelenleg is szerveződik, de tavasszal igyekszünk rákapcsolni, így több helyen is találkozhat majd velünk a közönség – árulta el az énekes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában