Magyar Kultúra Napja

2020.01.20. 20:32

Húsz Scholtz-festményt állítottak ki a megyeszékhelyen

A Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílt meg hétfőn délután Békéscsabán a városi lengyel önkormányzat és a Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület Szent István téri székhelyén Színeim címmel Scholtz Endre festőművész tárlata.

Ny. L.

Fotó: Imre Gyorgy

Varga Tamás, a megyeszékhely humán területekért felelős alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, Scholtz Endre a bennünket körülvevő világ sokszínűségét ábrázolja műveiben már 40 esztendeje. Külön hangsúlyt fektet Békéscsabai jellegzetes épületeinek, utcáinak, tereinek ábrázolására. A művész hangsúlyozta, húsz kiállított festménye között több vadonatúj alkotás is szerepel. Az Adria színvilága mellett a békéscsabai és a balatoni hangulat is megelevenedik műveiben.

A festőművész (balról) húsz képe tekinthető meg. Jobbra Varga Tamás alpolgármester. /Fotó: Imre György/

A festő kiemelte, naplót ugyan nem vezet az elkészített, értékesített és jótékonysági célokra felajánlott képeiről, de az biztos, hogy legalább négyezer festménye van magánkézben Békéscsabától egészen Amerikáig. Leszkó Malgorzata, a Békéscsabai Lengyel Önkormányzat elnöke, az esemény házigazdája elmondta, Scholtz Endre festményei egy hónapig láthatók székházukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában