Beruházás

2020.01.29. 14:51

Gumitégla borítást kap két óvodaudvar Gyulán

A Törökzugi óvoda és a Mágocsi úti óvoda udvarára kerül az új gumitégla borítás.

P. G.

Fotó: LP6DMK2

Mintegy 7 millió forintból gumitégla borítást raknak le a gyulai Törökzugi óvoda udvari játékaihoz, illetve a Mágocsi úti óvodában azokhoz a a kültéri játszóeszközökhöz, amelyeknél ez még nem történt meg – jelentette be előbbi intézményben megtartott szerdai sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő és Dr. Becseiné Lock Gabriella, Gyula Város Egyesített Óvodájának intézményvezetője. Kónya István elmondta, mindkét óvoda megújult az elmúlt években, viszont az óvodaudvarok rekonstrukcióját a munkálatok nem foglalták magukba.

Vigné Fábián Diána önkormányzati képviselő (balra), Kónya István alpolgármester és Dr. Becseiné Lock Gabriella a Törökzugi óvoda udvarán /Fotó: Lehoczky Péter/

Dr. Becseiné Lock Gabriella elmondta, a két óvoda udvarán 77 játék található, az ütéscsillapítást jellemzően homokágyakkal oldják meg, aminek több hátránya is van. A homok porol szárazság idején, ami a gyerekekre és a növényzetre is rosszul hat, ezért is fontos a korszerűsítés.

Vigné Fábián Diána önkormányzati képviselő hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a gyermekek számára a megfelelő körülményeket biztosítsák az óvodában, amit a fejlesztés is elősegít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában