Mi-Értünk

2020.01.21. 14:50

Függőségekkel ismertet meg a csabai tárlat

Mik a drogok, miért használnak tudatmódosító szereket, mi a függőség, amit okozhat egy játék, egy okostelefon vagy az alkohol, a kávé, az energiaital egyaránt – többek között ezekről beszélgetnek az érdeklődőkkel azon a rendhagyó, három szobából álló kiállításon, ami Köztes átmenetek címmel nyílt a minap az MSZP békéscsabai irodájában.

L. B.

Forrás: A szerző felvétele

Varga Dániel, a kiállítás szakmai vezetője elmondta, a tárlat egyszerre egy legfeljebb 15 fős csoportot tud fogadni, a vendégekkel a szakemberek másfél órán keresztül foglalkoznak. A betérők először egy szokványos családi nappaliba jutnak, majd egy szekrényen keresztül egy különleges térbe kerülnek, abban a helyiségben beszélgetnek a gyerekekkel arról, mit és hogyan fogyasztanak. Legvégül egy stációkat bemutató szobában ténylegesen is eljutnak a falig, ahol kapnak egy üzenetet a rehabról.

A szerző felvétele.

Mező Andrea, a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület elnöke elmondta, a kiállítás a két hete alatt összesen 600 vendéget fogad, főleg békéscsabai középiskolásokat, intézményeket és szakembereket szólítottak meg vele. Hangsúlyozta: minden tizedik fiatal veszélyeztetett. A tárlat is része egy tavaly tavasszal indult, kétéves EFOP-os projektnek, aminek keretében összesen 400 alkalommal voltak és lesznek programok.

Miklós Attila önkormányzati képviselő elmondta, az MSZP iroda nagyterme korábban is adott már otthont kiállításoknak, rendezvényeknek, jelezve, nyitottak a közélet kérdései iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában