Molnár-C. Pál

2020.01.27. 15:45

Battonya híres szülöttéről jelent meg újabb könyv

Egy új kiadvány, a Battonyától Budapestig: Molnár-C. Pál (1894–1981) című kötet az elmúlt esztendő utolsó napjaiban jelent meg a helyi művelődési központ és könyvtár kiadásában.

Cs. I.

Molnár-C. Pál a 20. század magyar képzőművészetének kiemelkedő alakja, a város neves szülötte. Életművének változatossága, intellektuális gazdagsága a nagy tehetségek közé emeli a művészt, aki páratlan mesterségbeli tudásról tesz bizonyságot a sokféle technika alkalmazása során.

A grafikák, újságrajzok, fametszetek, oltárképek, festmények különböző stílusban mind megtalálhatók a kötetben. Molnár-C. Pál Vallomások című önéletrajzi írásaiból vett idézetek adják a magyarázatot a megjelenített képekhez, amelyeket Csillag Péter, a mester unokája válogatott a kötetbe. A könyvben a budapesti Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban és a battonyai Molnár-C. Pál Emlékházban kiállított alkotások fotói láthatók, továbbá életrajzi események kronológiája, kiállításainak a jegyzéke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában