Békés megye

2019.12.18. 11:16

Megtelnek a szállók az ünnepek idejére

Telt ház, illetve telt ház körüli lesz a szállodák telítettsége mind Gyulán, mind Orosházán az ünnepek alatt. A szálláshelyek és a helyi kulturális intézmények programokkal is készülnek.

Csete Ilona-Papp Gábor

Az ünnepi időszakra jellemzően december 24-én érkeznek a vendégek Gyulára – tájékoztatta hírportálunkat Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A szakember elmondta, az említett időponttól kezdve egészen január 4-ig a legtöbb fürdővárosi szálloda telt házzal üzemel majd, és ahol még nem foglaltak le minden szobát, a múlt heti adatok szerint már ott is 80 százalék feletti volt a telítettség, s még ezekben a napokban is érkeznek be újabb szállásigénylések. Kérdésünkre Komoróczki Aliz kiemelte, mind a szálláshelyek, mind a város, illetve a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. is attrakciókkal készül az év végére.

Sokan döntenek úgy, hogy szállodában, otthonuktól távol töltik a karácsonyi és újévi időszakot /Illusztráció: Shutterstock/

A szállodákban például lesznek tematikus ünnepi vacsorák, zenés családi és gyermekprogramok, szilveszterkor pedig táncos, élő zenés gálavacsorát rendeznek majd szórakoztató programokkal. Így búcsúztatják az óévet. Az Erkel Hotel sztárvendége Südi Iringó, illetve a Show Girls lesz. Állandó célpontja a látogatóknak a Gyulai Várfürdő, az ott működő családi élményfürdő, az AquaPalota, az Almásy-kastély Látogatóközpont, valamint a vár is. A kiállítóhelyeken ugyancsak sok érdekességgel készülnek.

Kiss József, a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület elnöke megerősítette, a múlt heti adatok szerint jelentős az érdeklődés a város iránt. A kisebb szállásokon, apartmanokban akkor még voltak szabad helyek, de az érdeklődés folyamatos.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, nagy rohamra számítanak az ünnepek környékén, különösen, mert a fürdővel szomszédos Erkel Hotel is megtelik. A tapasztalatok szerint a romániai szezon végéig, január 12-ig telt ház várható a Gyulai Várfürdőben is.

Orosházán kitehetik a megtelt táblát az Alföld Gyöngye szállodára, a karácsonyi, szilveszteri időszakra mind a 70 szobát megtöltötték. 2019 júniusától útjára indították az Alföld Gyöngye Hotel törzsvendégprogramját, így egyre több a visszatérő, tudtuk meg Benkő Ferenctől. A városüzemeltetési zrt. vezérigazgatója Gyopárosfürdő kapcsán hozzátette, a szaunaszeánszok iránt most nagyon megnőtt a kereslet.

A szaunamesterek pedig különleges attrakciókkal készülnek az ünnepkörhöz kapcsolódva.

Rejtély az Almásy-kastélyban

Az Almásy-kastély és a vár is számos programmal várja az érdeklődőket. A kastélyban például a karácsonyt megelőző szombaton díszeket, képeket, üdvözlőlapokat készíthetnek az érdeklődők, illetve egy előadásból megtudhatják, mi került egykoron az asztalokra. A két ünnep között Rejtély a kastélyban címmel szabadulószobában tesztelhetik magukat a családok, ­illetve december 28-án, szombaton rókasimogatással egybekötött előadás lesz a vadászatról.

A várban solymászbemutatótól a középkori csatazajig szintén számos program lesz, sőt a látogatók akár lúdtollal is írhatnak karácsonyi vagy újévi üdvözletet is. Szerencsepatkó készítésére vagy középkori gúnyába öltözésre is lehetőség nyílik bizonyos napokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában