Szarvas

2019.12.16. 17:25

Embereknél is bevált, pedig malacoknak szánta a kivonatot

Mester Károly agrármérnök állattenyésztőként mintegy 30 éve foglalkozik állatokkal, több mint 20 évet dolgozott szakmai vezetőként egy nagyszámú sertéstelepen. A szakember először állatoknak kísérletezte ki saját gyártmányú gyógyhatású esszenciáját, amely annyira hatásosnak bizonyult, hogy később emberi fogyasztásra szánt étrend-kiegészítő változatát is előállította.

Balázs Anett

Az egyre sokasodó betegségek kiküszöbölésre kísérletezte ki Mester Károly a növényi összetevőkből és aktív funkcionális természetes anyagokból álló állatgyógyá­szati gyógyhatású készítményét. Az emésztési, keringési és immunrendszer-működési problémákra előállított szer olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy az állatoknál dolgozó emberek közül többen saját magukon is kipróbálták és eredménnyel alkalmazták. Ennek hatására Mester Károly elkészítette a gyógynövény alapú készítmény emberi fogyasztásra szánt étrend-kiegészítő változatát is.

– Nagyon nagy a hasonlóság az ember és a sertés szervezete között. Nem véletlen, hogy kezdetben sertésektől „kölcsönvett” szívbillentyűt ültettek be emberekbe. Sőt, az első pajzsmirigy- és inzulinhormon-készítmény is a sertésből izolált gyógyszer volt. Az embereknek és a sertéseknek is hasonló, a modern kori táplálékok által kiváltott gasztroenterális betegségeik vannak. A sertések vérzéses bélszindrómája ugyanaz, mint a humán Crohn-féle betegség, továbbá a kismalacok is lehetnek leukémiásak, csak azt cirkovírusos sorvadásnak hívják – kezdi a történetét Mester Károly, aki Magyarországon és külföldön mintegy 250 nagy létszámú sertéstelepet járt be.

A Mester Károly által fejlesztett készítmények mindegyikét helyben palackozzák /A szerző felvétele/

A több éves megfigyelés és szakmai kutatómunka után Mester Károly arra jött rá, hogy mindenhol ugyanazok a betegségek jelentek meg. Számtalan takarmányozás-élettani probléma lépett fel az állatoknál a profitérdek miatt használt takarmányadalékok miatt.

– Végül is megelégelve ezen állapotot, elkezdtem természetes alapanyagokból takarmányt gyártani, mely többek között különféle baromfifajok, kismalacok, tenyészsertések, csincsillák és sportlovak táplálására szolgál. Ehhez hozzátartozik, hogy mikor még gyakorló tenyésztőként azt tapasztaltam, nem működik az antibiotikum a sertéstelepeken, már akkor elkezdtem gyógynövényekkel foglalkozni – árulta el Mester Károly.

Ennek eredményeként készítette el a tíz gyógynövényből és különleges élettani tulajdonságú természetes anyagokból álló gyógyhatású készítményét állatok részére. Látva a hatásos eredményeket, számos, az állattartásban résztvevő piaci szereplő saját magán is sikerrel alkalmazta a készítményt, melynek híre hamar visszajutott Mester Károlyhoz, akitől szintén nem állt távol, hogy a gyógynövényeket saját egészségének szolgálatába állítsa.

Majd három esztendővel ezelőtt, 2016 májusában kapott engedélyt az állati gyógyhatású készítmények forgalmazására, majd másfél évre rá, 2017 novemberétől az emberi fogyasztásra szánt étrend-kiegészítőket is piacra dobta.

Később az ismert természetgyógyász, Béky László felismerte a termék hatékonyságát, az ő közbenjárásának is köszönhetően a készítmény egyre több emberhez jut el. Így ma már hazánk mellett Ausztriában és Németországban egyaránt forgalmazzák, de hamarosan Szlovákiában és Romániában is kapható lesz – árulta el hírportálunknak Mester Károly.

A megyében készülnek a főzetek

A Szarvashoz közel eső 600 négyzetméteres üzemben Mester Károly saját fejlesztésű, teljesen rozsdamentes technológiát fejlesztett ki. Az esszencia gyógynövény moduljai többek között főzéssel, áztatással, forrázással és tinktúrázással készülnek. A természetes komplexek és kelátok készítését szabadalom védi. Tervek szerint a piaci igények alapján a következő évre megduplázzák a termelést, figyelembe véve, hogy egy komoly Svájci forgalmazó is érdeklődött a termék után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában