Békéscsaba, Galériával

2019.12.07. 15:05

Borbola Lászlóra emlékeztek a galamb- és kisállatkiállításon

Galamb- és kisállatkiállítást tartanak a hétvégén Békéscsabán. Az eseményen főként díszgalambokat láthatnak az érdeklődők, de helyet kaptak díszbaromfik, díszrécék, nyulak és díszmadarak is.

V. E.

Tímár Pál, az eseményt szervező V-52 Egyesület elnöke elmondta, idei kiállításukat a tavaly elhunyt egykori elnöküknek, Borbola Lászlónak szentelik, aki 20 évig vezette őket. Emlékére a helyszínen egy tárlatot is berendeztek elismeréseivel, festményeivel és az általa tenyésztett öt galambfajtával. Hozzátette, összességében pedig ezúttal közel 60 fajtából több, mint 800 galamb érkezett rendezvényükre, 100 kiállítótól.

Szarvas Péter polgármester elmondta, a kétévente megrendezett kiállítás mindig nagy sikert arat Békéscsabán, ahová külföldről – például a megyeszékhely testvérvárosából, Székelyudvarhelyről – is érkeznek kiállítók. Hozzátette, véleménye szerint a kisállat tenyésztés nem csupán hobbinak tekinthető, hanem igazi szenvedély is, hiszen ezen élőlényekkel foglalkozni óriási felelősséget és nagyon erős kötődést jelent.

A kiállítás a CsabaParkban vasárnapig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában