megyei iparkamara

2019.12.04. 16:39

Az életmentéshez kaptak képzést

Esősegélynyújtó képzést tartottak szerdán a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén. Mint megtudtuk, jogszabály mondja ki, hogy a munkáltatók kötelesek képzett elsősegélynyújtókat kijelölni, foglalkoztatni.

B. O.

Fotó: LP6DMK2

Tóth Zsolt, a megyei iparkamara titkára elmondta, immár második alkalommal szerveznek ilyen célú munkahelyi képzést. A nagy érdeklődés miatt azt tervezik, hogy rendszeresek lesznek ezek az alkalmak, sőt a tervek szerint munkahelyekre kihelyezett kurzusokat is biztosítanak. A titkár szerint pozitívak a visszajelzések, az ügy fontosságát pedig jelzi, hogy hazánkban az előző évben közel 24 ezer munkabaleset történt.

Fotó: Lehoczky Péter

Hozzátette, feltehetően a munkabalesetek felét eltitkolják. Mindez azt jelenti, hogy naponta átlagosan 65 ember sérül meg a munkahelyén, azaz minden második napon történik súlyos munkabaleset. Tóth Zsolt kiemelte, az elmúlt időszak adatai alapján évente mintegy nyolcvanan vesztették életüket munkabalesetben.

Csendes Csaba mentőállomás-vezető, a képzés oktatója elmondta, a résztvevők érdeklődők, aktívak a képzés során, az ismeretek elsajátításában, és már a januári és februári időpontok is majdnem megteltek. Hozzátette, hazánkban kevesebb a segítségnyújtók száma, mint amennyi az ideális lenne, az oktató szerint a képzés ezen is segíthet.

A résztvevők szerdán egy elméleti, majd egy gyakorlati oktatást kaptak. Többek közt újraélesztést láthattak, megtudhatták, hogy miként kell ellátni egy eszméletlen beteget, de a defibrillátor használatát is megtanulhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában