TOP

2019.12.12. 06:49

A közösségfejlesztés a cél Vésztőn

A közösségfejlesztést tűzte ki célul az a projekt, ami a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg 100 millió forintból a vésztői önkormányzat vezetésével Vésztőn, Körösújfaluban és Bélmegyeren – mondta Ambrus Szilvia, a projekt szakmai vezetője.

L. B.

Hozzátette, most a három településen riportokat készítenek, kérdőíveznek, a lakossággal közösen gyűjtik össze azokat az értékeket, amikre lehet építeni, amik kitörési lehetőségeket jelenthetnek a településnek. Rendszeres közösségi tervező műhelyek keretében kikérik a helyiek véleményét, hogy mit szeretnének, az igényeik mentén, az élet valós problémáira keresik a megoldásokat.

Hangsúlyozta: az valósul meg, amit a vésztőiek, körösújfaluiak, bélmegyeriek szeretnének, a helyiek aktív, tényleges részvételével.

Ambrus Szilvia kifejtette, jövő év tavaszára összeállhat az úgynevezett cselekvési terv, és elkezdődik a közösségi akciók végrehajtása, amiben lehet szó például újszerű rendezvények megvalósításáról is. A projekt nagyjából három évig, 2022 végéig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában