KörösKosár

2019.11.09. 17:12

Bevásárlóközösség alakult Békéscsabán

Elindult egy, az egész körösök völgyét megcélzó bevásárlóközösség KörösKosár néven, szombaton a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezésében megtartott Tudáskosár rendezvényen.

B. O.

Mint megtudtuk, a közösséget azzal a céllal indította el az egyesület, hogy segítse a helyi termelők, és fogyasztók egymásra találását, ezáltal növelje a helyben előállított, egészséges élelmiszerek fogyasztását. Kiderült, a KörösKosárba olyan termelők kerülnek bevonásra, akik kisléptékű, és minél környezetkímélőbb termelést folytatnak, és olyan vásárlók, akik szeretnék tudatosan, előre tervezni fogyasztásukat, és fontos számukra az egészséges, és helyben előállított élelmiszerek fogyasztása.

A szerző felvételei

Mindezek mellett a szervezők a témába illő kerekasztal beszélgetéssel is készültek, és az eseményen megrendezték a Liget Vásárt, melyen helyi termelők kézműves termékeit lehetett megvásárolni. A kisebbek sem maradtak elfoglaltság nélkül: számukra különféle kézműves foglalkozásokkal, többek közt festéssel, valamint gyertya- és kalácskészítéssel készültek a rendezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában