Békéscsaba

2019.11.24. 13:58

A csabai kolbászé volt a főszerep a bécsi magyar nagykövetségen

A hungarikumoké és köztük a Csabai kolbászé volt a főszerep a bécsi magyar nagykövetségen megtartott, a „30 éves szabadság – a magyar kulturális örökség napja” elnevezésű eseményen – számolt be közösségi oldalán Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A határnyitás 30. évfordulója alkalmából szervezett egész napos programon, a látványos néptánc és divatbemutatót követően, olyan minőségi termékeket mutattak be a közel 200 fős közönségnek, amelyek a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak. Így a kínálatban a kézművesek művészi alkotásaitól, az őstermelők által házilag előállított gasztronómiai termékeken át, a magyar vidékeken termesztett zamatos borokig minden megtalálható volt – fogalmazott a városvezető Facebook-bejegyzésében.

Fotók: Szarvas Péter Facebook-oldala

– Úgy gondolom, nagy megtiszteltetés Békéscsaba számára, hogy Dr. Nagy Andor, a magyar nagykövet városunkat is felkérte, mint kiállító vegyünk részt a rendezvényen. Munkatársaim segítségével így számos nemzet képviselője ismerkedhetett meg Békéscsaba városával és a tradicionális csabai kolbász ízvilágával. Külön öröm, hogy a rendezvényen részt vett Dr. Johannes Michael Wareka, a Marzek Kner Packaging Kft. egyik tulajdonosa, aki szívesen kóstolgatta és ajánlotta a kísérőinek is a csabai hungarikumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában