Galériával

2019.10.25. 13:29

Vérbeli profik töltötték a kolbászt fesztiváli hangulatban

A középiskolások és egyetemisták péntek délelőtti gyúróversenyén Prohászka Bélának, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökének a vezetésével zsűrizték az asztaldíszítést, az egységes megjelenést, az elkészült kolbászokat, a csapatmunkát a 23. Csabai Kolbászfesztiválon.

Nyemcsok László

Fotó: Imre Gyorgy

– Látszott, hogy a több mint 200 csapat túlnyomó többsége felkészülten érkezett, vérbeli profik töltöttek, már nem először – hangsúlyozta Prohászka Béla. – Hagyományokat őrző asztaldíszeket használtak, bár a megehetőkből, a pogácsákból és a felszeletelt szárazkolbászokból hamar nagyon kevés maradt. Ízlettek ezek a finomságok a csapattagoknak, az asztalhoz hívott barátoknak is.

Prohászka Béla kitért arra, pontosan megtervezték a csapatok, hogy milyen kolbászt készítenek, és ehhez hozták a megfelelő technikai eszközöket, a fűszereket, a munkafolyamatokat pedig elosztották egymás között. A zsűrielnök a szakmai rész mellett szólt arról is, hogy a versenyzők, szurkolóik olyan bulihangulatot teremtettek, ami élményszámba ment.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában