Szarvasi Arborétum

2019.10.18. 12:09

A villámoktól óvják az óriás mamutfenyőt Szarvason

Különleges és Magyarországon egyedülállónak számító munkát végeztek a minap az Szarvasi Arborétum kertjében a Magyar Faápolók Egyesületének tagjai.

A szakértő társaság a becslések szerint 33 méter magasra nőtt, 150 esztendős hegyi mamutfenyő villámvédelmi munkálatait látták el.

Ennek során alpin technikával a fenyő tetején több ponton réz huzalokat rögzítettek, majd ezt a mamutfenyőtől 5 méter távolságra felállított oszlophoz vezették. A földelést az 5 méter mélyre leásott oszlop segíti.

– A villámvédelmi munka megvalósítása fontos feladat volt, hiszen néhány évvel ezelőtt egy igen magas fenyő pusztulását okozta az arborétumban egy villámcsapás. A méltán híres és gigantikus méretű, szimbólikus mamutfenyőnket így biztonságban tudhatjuk. Látogatóink számára tájékoztató táblát helyezünk ki a fenyő környezetében – tájékoztatta hírportálunkat Kugyeláné Décsei Mónika, a Szarvasi Arborétum kommunikációs munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában