Pusztaföldvár - galériával

2019.10.19. 13:14

Gumifüst és mézédes finomságok a 40 aranykoronás ünnepen

Pusztaföldváron a szikrázó napsütésben nyitotta meg Sonkolyos Szabolcs polgármester az idei 40 aranykoronás ünnepet a sportpályán, ahol szombaton korán reggeltől készülődtek a nagy napra az árusok, a kiállítók, a fellépők, a meghívottak, a szűrővizsgálatokat végző közösségek és akik a kínálatból nem akartak kimaradni.

Cs. I.

A bográcsok alá gyújtott több mint tíz főzőcsapat. Egy csorvási kis közösség azonban nem pörköltöt, hanem halat készített. Tárcsán sütöttek hal csipszet Szluka Andrásné irányításával. Odébb muflon-, sertés-, marhahús volt az alapanyag.

A sátorban a helyi ízek vetélkedőjére savanyúságot, sós és édes süteményeket, szörpöket, a gyümölcsösök terméseit hozták el a gazdák, a termelők,a háziasszonyok. A zsűri mellett jutott kóstolásra is: aki megízlelte a pompás, mézes, édes, mákos, grízes, diós csemegéket, csak nehezen tudott az asztaltól megválni. Pedig érdemes volt nézelődni, szűrésekre várták a falunap résztvevőit. Az egészség megőrzése, a megelőzés érdekében lehetett egy csepp vérből fül-orr-gégészeti, bőr, prosztata szűrésekre is jelentkezni.

De a közbiztonság témakörében is kínáltak látnivalókat, információkat. A legkisebbek önfeledt játékkal töltötték a napot, a tűzoltók járművei nyitott ajtókkal várták a kíváncsiskodókat. A sátorban sok fellépő váltotta egymást a színpadon.

Podani Milán akrobatikus motoros először járt ezen a rendezvényen, de mély nyomokat hagyott a helyiekben motorozásával. A tehetséges fiatal a fizika törvényeit átírva képes uralni 131 lóerős kétkerekűjét és látványos bemutatójával lenyűgözte földvári közönségét is.

Délután az eredményhirdetéskor derül ki, idén kik, milyen elismeréseket vehetnek át. A rendezvényen köszöntötték a legidősebb asszonyt is, Prágai Jánosnét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában