Orosháza

2019.10.10. 15:19

Felavatták az első e-töltőoszlopot a belvárosban

Három elektromos töltőállomás kiépítésére pályázott és nyert 8 millió 152 ezer forint vissza nem térítendő forrást a város.

Cs. I.

Fotók: Für Henrik

Elkészült az első töltőoszlop a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt Jedlik Ányos Terv keretében. A 2x22kW-os teljesítményű, ENSTO Chago Pro EVS-300-BSAC típusú, távfelügyelt és egy időben két autó töltésére alkalmas e-töltő az Előd utcában kapott helyet.

A két parkoló közül az egyik szélesebbre lett kialakítva, így azt mozgássérültek is tudják használni. Teljesen lemerült jármű 4-5 óra alatt tölthető fel, és így 100-120 kilométer megtételére alkalmas.

Siklósi Gábor magyarázta Bojtor István alpolgármesternek az E-töltő működését

Siklósi Gábor, a cég képviselője elmondta, november végére elkészül a két másik töltő is, mindkettő Gyopároson (Alföld Gyöngye Hotelnél és a Fasor utcában). Bojtor István alpolgármester kiemelte, az új elektromos töltőállomás telepítése fontos lépés a környezettudatosabb Orosháza felé.

Fotók: Für Henrik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában