Gerendás

2019.10.21. 15:57

Az akadálymentes épület kevesebb energiát használ fel

Felújították a helyi általános iskolát, a napokban pedig megtörtént a műszaki átadás is.

Busi Ottó

Mint Lengyel Zsolt, a település polgármestere elmondta, a beruházás eredményeként a hőleadói oldal teljes korszerűsítése valósult meg, melynek révén hatékonyabb fűtési rendszert alakítottak ki az épületben. A villamosenergia felhasználás csökkentésére egy 12 kilowattos, 48 darabból álló napelemes rendszert helyeztek az épület tetejére. A kivitelezővel ez év július 18-án írták alá a vállalkozási szerződést, október 11-én pedig a településvezető hivatalosan is átvette az elvégzett munkálatokat.

Lengyel Zsolt /Fotó: BMH/

– A korszerűsítés során a meglévő világítást is kicserélték egy új, energiatakarékos világítótestekből álló rendszerre, és kialakítottak egy akadálymentes mellékhelyiséget, valamint feljáró és parkoló is épült – tette hozzá Lengyel Zsolt. A polgármester hangsúlyozta, a kivitelezésnél fontos volt, hogy az általános iskola épületének energetikai korszerűsítése a lehető leghamarabb megvalósuljon, a legkisebb kellemetlenséget okozva ezzel a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában