Galériával

2019.09.07. 16:03

Lischka Lipót napot szerveztek Békéscsabán

Ismét megrendezte az immáron hagyományosnak számító Lischka Lipót napot a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szombaton a békéscsabai Széchenyi ligetben – tudtuk meg Pócsi Gabriella főszervezőtől.

Papp Gábor

sdr

A szakember elmondta, a 2013 óta minden szeptemberben életre hívott több órán át tartó, összetett program legfőbb célja, hogy bemutassák Békéscsaba egykori – mai nyelven – főkertésze munkásságát, akinek a nevéhez a Széchenyi liget kialakítása is fűződik.

Ennek jegyében családi vetélkedőt szerveztek a Lischka Lipót tanösvény mellett számos érdeklődő részvételével. A kihívás középpontjában egyebek mellett a változatos élővilág állt. Az első három helyezett ajándékcsomagot kapott. A ligeti vásáron tizenöt termelő és kézműves kínálta termékeit, portékáit.

A kiváló kertész szobránál megemlékezést tartottak, amelyen két unokája is megjelent. Egyikük, Lischka Gábor, illetve Gurbán Líviusz, a KVNP Egyesület munkatársai mondott emlékező beszédet. Az érdeklődőket tárlatvezetés is várta Lischka Lipót és Réthy Zsigmond munkássága nyomában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában