Galériával

2019.09.29. 07:14

Hagyományőrző Haluska Napot rendeztek Kondoroson

A Kondorosi Szlovák Önkormányzat és a Szlovák Klub szervezésében immár 13.alkalommal rendezték meg Kondoroson a Hagyományőrző Haluska Napot.

Oláh Péter

Szombaton délelőtt a Napsugár Vendéglőben Krajcsovicz Andrásné elnökasszony és Ribárszki Péter Kondoros város polgármestere köszöntötték a határon innen és túlról érkezett megjelenteket és a szlovák nyelvet aktívan tanuló Kondorosi Petőfi István Általános Iskola 4.évfolyamos tanulóit.

Sárkány Mihály a zsűri elnöke elmondta, főképpen brindzás, káposztás és túrós haluskát készítettek a csapatok, illetve különböző ízesítésű derelyét. A rendezvény legfontosabb eleme a jelenlévő sok gyermek és fiatal felnőtt volt, akik az idősebbektől elsajátíthatták a hagyományos nemzetiségi tésztás ételek elkészítését, így ők tovább vihetik és adhatják ezt a tudományt a jövő generációi számára.

A Haluska Nap kiemelkedő műsoreleme volt az elmúlt hetekben Szolnokon ARANY MINŐSÍTÉSSEL díjazott Kondorosi Rózsa Pávakör előadása. Az eredmények kihirdetése után a csapatok közösen elfogyasztották az elkészült finom ételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában