Ökumenikus Segélyszervezet

2019.08.28. 12:17

Tanszercsomagokat osztanak Orosházán

Az Ökumenikus Segélyszervezet az Iskolakezdés együtt! segélyakció keretében gyűjtést hirdetett a 1353-as adományvonalon és a beérkezett adományokból rászoruló családokat segítő tanszercsomagokat állított össze. Az a cél, gyermekenként 10 ezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokat kapjon 1000 gyermek.

Csete Ilona

- A szeptemberi beiskolázását szeretnénk ezzel is segíteni a rászoruló családoknak. Ahol több kiskorút nevelnek, ott gyermekenként kaptak ilyen támogatást. Lakóink és a már kiköltözött családok gyermekei, a városban élő rászorulók körében mi 80 tanszercsomagot osztottunk, illetve osztunk ki, korosztálynak megfelelően megtöltve – tájékoztatott Kovács Dániel, az Ökumenikus Segélyszervezet orosházi Családok Átmeneti Otthonának a vezetője. További 15 csomaggal gondoltak az ovis korosztályra is, alsós és felső tagozatosok mellett az ő szükségleteiknek megfelelő eszközökkel megtöltött táskákat adtak át a családoknak.

A gyerekek örültek az iskolatáskáknak, a tanszereknek Orosházán is /Fotó: Csete Ilona/

A rákóczitelepi iskolával partneri együttműködésük van, oda is eljuttattak a csomagokból. A segélyszervezet ezen túl is biztosít a tanév során fejlesztő foglalkozásokat és korrepetítor pedagógust a gyerekeknek az otthonban lakó diákoknak és a látókörükben, a városban nevelkedő gyerekeknek is. Az akcióról bővebben az Iskolakezdés együtt! oldalon lehet olvasni, ahol a tanévkezdés mellett a segélyszervezet egész éves gyermekeket segítő munkáját is lehetőség van támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában