Remény és Szépség Napja

2019.08.16. 20:48

Rákos betegségben érintettek találkoztak Békéscsabán

Remény és Szépség Napja címmel tartottak rákos betegeknek és a betegségből már felgyógyultaknak egy találkozót az ország több pontján, többek között Békéscsabán is. Ebből az alkalomból természetes hennakoronát, indás-virágos kéz- és boka díszeket készítettek a megjelenteknek a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Tóth Nikolett

A CsillámVilág Kft. kezdeményezése, a Remény és Szépség Napja abból a célból indult el, hogy erőt merítsenek egymásból a betegséggel küzdők. A negyedévenként megrendezett eseményen a tehetséges hennafestők természetes alapanyagú festékekkel csodaszép motívumokat és mintákat festenek a rákbeteg páciensekre és túlélőkre.

Beküldött fotók

Ez a program a betegeknek segít az önbizalmuk és szépségükbe vetett hitük visszaszerzésében, hiszen az érintettek ahelyett, hogy sálakkal, parókával, kendővel rejtenék el fejbőrüket, büszkén és szabadon viselhetik a mintát. Sok beteg számára ez a fajta felvállalás része lehet az érzelmi és fizikai gyógyulás folyamatának.

– Mindenképpen jó a velem egy cipőben járókkal találkozni és beszélgetni. Van akitől erőt kapunk, van akinek erőt adunk. Van egy láthatatlan, de érezhető kötelék köztünk. Egy mosoly is segít ilyenkor, vagy egy pillantás, hogy kedvesen nézünk egymásra. Jókat beszélgetünk a sorstársakkal és ez teljesen feltölti az embert. Az még egy plusz, hogy kapunk valami szépet, mert ugye, mikor úton van az ember, akkor elveszíti a nőiességét. A kemotól kihullik a haja, a szemöldöke és ez zavarja a hölgyeket. Tehát mindenképpen remek ez a kezdeményezés – mesélte Szucsik Andrea.

Szucsik Andrea

Sokan nehezen nyílnak meg, de egyre több érdeklődő látogat el a Remény és Szépség Napjára.

– Szeretnénk bátorítani az érintetteket, hogy jöjjenek el hozzánk. A résztvevők beszélgethetnek egymással és megoszthatják tapasztalataikat, így erőt tudnak meríteni betegtársaikból, hogy sikeresen felvegyék a harcot a kórral – nyilatkozta hírportálunknak a helyi szervező és henna festő Tóth Gabriella.

A hangulatosan berendezett terem és a nyugtató zene terápiás hatását mindenki érezhette, aki részt vett az eseményen.

A következő ingyenes alkalmat novemberben, szintén a Csabagyöngye Kulturális Központban tartják meg. A résztvevők és az önkéntesek ITT regisztrálhatnak a rendezvényre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában