Békéscsaba

2019.08.09. 11:09

Pusztulnak a halak a pósteleki kastély melletti tóban

Több olvasó is jelezte a napokban hírportálunknak, hogy a pósteleki kastély melletti tóban több döglött halat is láttak.

L. B.

cof

A pósteleki parkerdő a város tulajdonában van, az üzemeltetésével pedig egy céget bíztak meg évekkel ezelőtt. A cég képviseletében Vozár Márton hírportálunk érdeklődésére kiemelte: a tó nem halastó, csupán egy nagyjából 70 centiméter mély vízállás, tehát a kopoltyúsok számára nem alkalmas. Hiába igyekeznek folyamatosan pótolni a vizet, az nem elegendő, és ilyen kánikulában nem is lehet csodálkozni azon, hogy a kevés oxigén miatt pusztulnak a halak.

Fotók: Tóth Nikolett

Vozár Márton azt is hangsúlyozta, hogy nem a cég telepítette a kopoltyúsokat a tóba. Hiába tájékoztatták a látogatókat, hogy nem halastóról van szó, voltak, akik beletették a halakat.

A pósteleki parkerdő ügye nemrég téma volt a városi közgyűlés ülésén is. Pályázatot írt ki az önkormányzat az ingatlanok üzemeltetésére, karbantartására. A leendő, a pályázati eljárás során kiválasztott cég feladata lesz többek között a tó vízellátásának és a víz minőségének ellenőrzése, felügyelete, a vízszint folyamatos fenntartása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában