Szarvas

2019.08.30. 17:53

A Magyar Evangélikus Egyház támogatásával újultak meg a szarvasi diakóniai épületek

Kondor Péter püspök megáldotta, majd ünnepélyesen is átadták az Ótemplomi Szeretetszolgálat berkein belül felújított épületeket péntek délután. A Tessedik Sámuel és a Szent László utcai fejlesztések uniós forrásból, a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásából, valamint jelentős intézményi önerőből valósultak meg, összköltségük meghaladta a 200 millió forintot.

B. A.

Fotó: Imre Gyorgy

Lázár Zsolt, az Ótemplomi Szeretetszolgálat igazgatója arról tájékoztatott, hogy a Tessedik utcai ingatlan két funkciónak ad helyet. Egyfelől a házi segítségnyújtás közel 30 munkavállalójának kiszolgáló épületrésze, a másik egység pedig a szenvedélybetegek nappali ellátásának, a „Második Esély” Klubnak ad helyet. Az épület a felújítás előtt már használatban volt, ahol tantermeket, előadótermeket, társalgókat alakítottak ki a korábbi időszakban. Itt többek között kicserélték a nyílászárókat, megerősítették a tetőszerkezetet, új belső térburkolatot raktak le, valamint a falakat is lefestették. Továbbá a tetőre napelemeket szereltek és az épület akadálymentesen is megközelíthető.

Képalá: Kondor Péter püspök (középen) megáldotta a felújított épületeket

– A Szent László utcai épületet – ahol 12 fő szenvedélybeteg részére nyújtunk támogatást – ki kellett ürítenünk. A lakókat a felújítás idejére a Rákóczi utcai telephelyre költöztettük – fogalmazott Lázár Zsolt.

Fotók: Imre György

Hozzátette, itt, a másik épülethez hasonló felújításokat végeztek. Az épület tetőszerkezetét víz elleni szigeteléssel is ellátták, valamint új cserépfedést kapott. Valamint a munkálatok többek között egy utcai kocsibejáró, kapu és nagykapu építésével bővültek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában