44-es főút

2019.07.11. 16:36

Véget ért a gyulai elkerülő felújítása

Szerdán megkezdődött a gyulai elkerülő út 137-es és 139-es kilométer közötti felújított szakaszának műszaki átadás-átvételi eljárása – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztálya.

P. G.

A beruházás hazai forrásból, bruttó 444 millió forintból valósulhatott meg. A felújított szakasz műszaki átadás – átvételi eljárása a mai napon megkezdődött. Mint megtudtuk, a kivitelező még kisebb, befejező munkákat fog végezni, ezért a szakaszon július 25-ig még lokális forgalomterelésre lehet számítani.

Még kisebb munkákat végeznek a szakaszon /Fotó: Kiss Zoltán/

A kezdő csomópontban a szakemberek átépítették a körforgalmat, az útburkolatot betonból készítették el. A szakasz további részén, mintegy 1,8 kilométer hosszan a két rétegű aszfaltburkolatot megerősítették.

Kérdésünkre, hogy a további rekonstrukció várható-e, kiemelték: a felújítási munkákra vonatkozóan javaslatokat tehetnek, és az elkerülő út további szakaszait is szerepeltetik javaslati listájukon. A beruházásokat külön hazai vagy európai uniós forrásokból elrendelés alapján és az ahhoz szükséges források biztosítását követően indíthatják el. – Jelenleg még nincs információnk az elkerülő további szakaszain a tényleges munkák megkezdéséről – fogalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában