Csorvás

2019.07.06. 15:29

Közintézményeket újítottak fel és átadták az új kerékpárutat

A közelmúltban számos fejlesztés valósult meg a kisvárosban, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert 750 millió forintos uniós pályázati forrásból, melynek ünnepélyes átadására szombaton került sor.

Gajdács Pál

Gerendásiak és csorvásiak által régóta felmerült igényt elégít ki a munkába járást megkönnyítő 5980 méter hosszú kerékpárút, melyet egy közös minitúra keretében avattak fel. Kis menet indult a szomszédos Gerendásra, s egy létszámában megduzzadt csoport – élén Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel – érkezett vissza Csorvásra.

A sikeres pályázatoknak köszönhetően a város három közintézménye, a polgármesteri hivatal épülete, az óvoda és bölcsőde két épülete és az Egyesített Szociális Intézmény is energetikai felújításon esett át. Visszaköltözhetett az Egészségügyi Centrumba a védőnői szolgálat, ahol 171 négyzetméteres épületrészt alakítottak ki.

Balról: Baráth Lajos, Bálint Kornél és Herczeg Tamás /A szerző felvétele/

Az átadó ünnepségen Baráth Lajos polgármester elmondta, hogy 2014 őszén egy új, fiatal képviselő-testület állt össze, amely arról álmodozott, hogy az uniós forrásokból Csorvás is hasznot húzzon. Az eltervezett fejlesztésekben a projektmenedzsment, Vantara Gyula, Herczeg Tamás képviselők és sokan mások is segítséget nyújtottak.

– Eljutottunk odáig, hogy a létesítményeket együtt átadhatjuk, melyeket virtuális módon a kiállított képek segítségével immáron meg is lehet tekinteni – mondta a városvezető.

Herczeg Tamás kiemelte, hogy olyan fejlesztések történtek a városban, az egészségügy, a gyermekeket érintő fejlesztésekkel, amelyek a településen tarthatják az embereket.

Bálint Kornél, a Békés Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinetjének vezetője hangsúlyozta, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően javul a szolgáltatások színvonala és a dolgozók is komfortosabb helyen végezhetik a munkájukat.

Oklevéllel ismerték el a projektekben munkálkodó szakembereket, projektmenedzsereket, műszaki ellenőrt, kivitelezőket, majd Herczeg Tamás, Bálint Kornél és Baráth Lajos átvágták a szalagot.

A művelődési ház előtt felállított színpadon az Alma együttes szórakoztatta a csorvásiakat, a tombolasorsoláson értékes tárgyak találtak gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában