István malom

2019.07.02. 13:46

A veszély fennállásáig lezárva marad a csabai Gőzmalom tér

Addig, amíg nem szűnik meg a veszély, a forgalom elől le lesz zárva a Gőzmalom tér Békéscsabán – ismertették hírportálunk érdeklődésére a megyei kormányhivatalnál. Az István malom május 21-én égett le, így másfél hónapja tart a korlátozás.

L. B.

Elmondták, a tűzeset miatt fennállt a veszélye annak, hogy a malom megmaradt falai erősebb szél hatására ledőlnek. Hogy megelőzzék a további károkat, illetve, hogy védjék a közterületen közlekedőket, lezárták a Gőzmalom teret és a Kórház utcai parkolók egy részét. Miután elvégezték a szükséges munkálatokat, június 21-én statikus szakértő engedélyével elbontották a Kórház utca felőli kordont.

A malom május 21-én égett le. Azóta van lezárva a Gőzmalom tér /Fotó: Imre György/

Az István malom épületének megmaradt falait jelenleg is erősítik, és az állékonyságot veszélyeztető műszaki állapot megszüntetéséig továbbra is le lesz zárva a forgalom elől a Gőzmalom tér. Hangsúlyozták: Gőzmalom téren akkor indulhat meg újra a forgalom, ha a statikus szakértő véleménye alapján a falak kidőlésének veszélye már nem áll fenn, illetve, amennyiben a toronyépület megmaradt faszerkezetét elbontják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában