Békéscsaba

2019.06.11. 14:00

Közművelődési szakmai napot tartottak a Csabagyöngyében

„Egy jó tanács ezer aranyat ér” címmel rendezték meg kedden a Békés Megyei Közművelődési Szakmai Napot Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban.

V. E.

Az esemény a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága, a kulturális központ és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete jóvoltából jöhetett létre annak apropójából, hogy a települési önkormányzatok, közművelődési intézmények, kulturális célú civil szervezetek és a művelődő közösségek képviselői megoszthassák egymással tapasztalataikat.

Szente Béla igazgató köszöntőjében elhangzott, örömére szolgál, hogy ismét házigazdája lehet egy olyan eseménynek, ahol a közművelődés munkatársai építhetik és ápolhatják kapcsolataikat. Hozzátette, mivel felelősségük közös, ezért rendkívül fontos, hogy legyen egy olyan hely számukra, ahol információkat adhatnak át egymásnak.

A szerző felvétele

Pocsajiné Fábián Magdolna, az egyesület titkára elmondta, nagy jelentősége van annak, hogy a fent említett három intézmény összefogásában kelt életre a rendezvény, hiszen éppen ők azok, akik közvetlen kapcsolatban vannak a településeken működő szervezetekkel, illetve egy generáló funkciót is ellátnak köztük.

A köszöntők után „Hol a sok tudomány, legtöbb a titok” – az adatvédelem (GDPR) fontossága a közművelődésben címmel előadást tartott dr. Czank Dóra jogász, a gazdálkodási tudatosság hatásáról pedig dr. Kovács Diána, az Állami Számvevőszék Pénzügyi Tudatosság Projektjének vezetője beszélt. Majd Sápi Ákos, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnöke prezentált a pénzügyi ismeretekről szóló országos és Békés megyei kutatási eredményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában