Galériával

2019.06.17. 19:59

Ismét elindult a Sporthétfő program Békéscsaba főterén

Hatodik éve népesítik be sportolók Békéscsaba főterét a Sporthétfő keretében, hogy minél több fiatalt és idősebbet nyerjenek meg egy-egy sportágnak. Az idei sorozat első alkalmára hét békéscsabai egyesület képviselői települtek ki.

Gajdács Pál

Még hivatalosan el sem kezdődött a program, már nagy volt a mozgolódás, a Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület kadet és junior kick-boxosai is kivonultak, akiknek a nyolcszoros világ-, és nyolcszoros Európa-bajnok Debreczeni Dezső adta az útmutatást.

Fotók: Lehoczky Péter

A küzdősportágaknál maradva: a szomszédságukban a békéscsabai Hato Judo és MMA SE versenyzői bemutatóztak Tóth Szabolcs és Halmágyi Antal edzők figyelő tekintete mellett.

– Szívesen vesszük az érdeklődést, és nemcsak azokét, akik versenyzők akarnak lenni, hanem azokét is, akiket nem motiválnak ilyen célok – mondta érdeklődésünkre Molnár Szabolcs. A dzsúdó egy csodálatos sportág, ahol meg lehet tanulni az eséseket. Tudunk olyan kézilabdaklubról, ahol dzsúdóedzőt szerződtetnek azért, hogy a helyes esésre megtanítsák a játékosokat, akik később nem félnek az ütközésektől.

Sokan kipróbálták a kosárlabda utcai változatát, a streetballt is, de nagy közönséget vonzott a Torna Club Békéscsaba korosztályos bajnok tornászainak látványos bemutatója is.

A Békéscsabai Darts Sportegyesület a békéscsabai edzőtáborba érkező magyar ifjúsági dartsválogatottat fogadta, amelynek egyébként van egy békéscsabai tagja is Papp Rajmund személyében. A sportág egyre népszerűbb, ez már a hétfői eseményen is jól látható volt.

A sporthétfő minden hét első napján „jelentkezik” egy hét múlva folytatódik, az utolsó alkalomra augusztus 26-án kerül sor.

Jó alkalom a bemutatkozásra

Bíró Csaba sportbizottsági elnök elmondta, hogy a sporthétfő kitűnő alkalom arra, hogy a Békéscsabán működő klubok, melyek támogatást kapnak a várostól, bemutatkozhassanak és be tudják csábítani a soraikba a fiatalokat.

– A fiatalok szeretik, eljönnek, megismerik és ki is próbálják a különböző sportágakat. Minden hétfőn más sportágak és klubok láthatók a Szent István Téren, ma hét klub képviselői tartottak bemutatót – mondta Bíró Csaba.

Fő céljuk a toborzás

A Békéscsabai Előre NKSE fiatal játékosai fogójáték variációkat, küzdőjátékokat és a kézilabdára előkészítő gyakorlatokat mutattak be. Az Orosháza Kupán sikeres U9-eseket Hankó Pálné Jakab Gabriella és Marikné Püski Zsuzsanna edzők gardírozták.

– Jól állunk a létszámmal, hiszen a fiatalabbakkal együtt huszonketten vagyunk, de mégis nagyon fontos ez az alkalom, hiszen a fő célunk a toborzás – mondta Marikné Püski Zsuzsanna. – A gyerekek legutóbb az Orosháza Kupán voltak sikeresek, ahol a régión túli budapesti és Dél-dunántúli csapatokkal is játszhattak. Az eredményt ebben a korosztályban nem számoljuk, de azért mindig tudtuk, mi az állás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában